AFP or licensors

Politiezone Rhode & Schelde waarschuwt inwoners voor cybercriminaliteit

De politiezone Regio Rhode & Schelde organiseert informatiemomenten voor inwoners. Agenten geven voorbeelden uit de praktijk en tips om een cyberaanval te voorkomen. De politie wil de inwoners waarschuwen om op hun hoede te zijn voor cybercriminaliteit.

Cybercriminaliteit neemt de laatste tijd overal toe. In de politiezone Rhode & Schelde (Destelbergen, Melle, Merelbeke, Oosterzele) waren er afgelopen jaar zeker 400 feiten. Cybercriminelen konden meer dan 1,1 miljoen euro buit maken. Om inwoners beter te beschermen, organiseert de politie informatiemomenten. Daar zullen agenten voorbeelden uit de praktijk geven. De bewoners krijgen ook tips om cybercriminaliteit te voorkomen.   

De politie wil met de infomomenten bewoners van de vier gemeenten rechtstreeks bereiken. Er komt ook informatie via de politiekrant en de gemeentebesturen. De politie roept ook op om beter samen te werken met andere zones. Voor een lokale politiezone is het soms moeilijk om daders te vatten, omdat die vaak uit het buitenland werken. Onder meer met de infomomenten hopen ze toekomstige aanvallen te voorkomen. 

Meest gelezen