Toeten of Blazen vzw

Carnavalsvereniging in Vosselaar viert 50 jaar carnaval met prins met vossenkop 

Heel Vosselaar staat dit weekend in het teken van carnaval. Na twee corona-edities kunnen ze weer voluit carnaval vieren. Het feest zal vier dagen duren en voor het gemeentehuis wordt een standbeeld van een carnavalsprins met vossenkop onthuld. 

Normaal gezien vieren ze in Vosselaar twee dagen carnaval, maar dit jaar wordt er dubbel zo lang gevierd. 2023 is voor de Vosselaarse carnavalisten een bijzonder jaar want ze vieren een halve eeuw carnaval in de gemeente. En dat zullen alle inwoners geweten hebben, benadrukt de trotse voorzitter van carnavalraad Toeten of Blazen, Patrick Dielis. "We starten op deze vrijdagavond met een groot openingsfeest voor alle carnavalisten die ons 50 jaar lang gesteund hebben. Zaterdag is er de kinderstoet met een verrassingsoptreden en 's avonds het carnavalsbal. Zondagnamiddag is er dan de grote stoet. Als afsluiter spelen we maandag nog een dorpsspel met de Vosselaarse horeca." 

En alsof dat nog niet genoeg is, komt er ook een permanent aandenken in Vosselaar aan 50 jaar carnaval. "Ik mag het eigenlijk nog niet verklappen, maar ik doe het toch: voor het gemeentehuis komt er een standbeeld dat tijdens het openingsfeest wordt onthuld. Onze plaatselijke kunstenaar Jef Van Leeuw heeft een beeld gemaakt van een prins carnaval met een vossenkop."

Meest gelezen