Stad Torhout

Corona-uitbraak in woonzorgcentrum in Torhout: 33 bewoners zijn besmet  

In het woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Torhout is corona uitgebroken. 33 van de 180 bewoners zijn besmet. Het rusthuis voerde opnieuw een mondmaskerplicht in. 

Dinsdag werden alle bewoners uit voorzorg getest en het aantal besmettingen bleek te zijn opgelopen tot 33 van de 180 inwoners.

“Gelukkig is er niemand van de besmette mensen zwaar ziek”, zegt schepen van Ouderenzorg Joost Cuvelier (CD&V). “Behalve één bewoner, die serieus kortademig was en naar het ziekenhuis moest. Hij is intussen aan de beterhand.”

Er komen voorlopig geen extra maatregelen zoals bezoekbeperkingen of quarantaines. "Iedereen moet wel een mondmasker dragen. We volgen de situatie op de voet op en duimen dat het aantal besmettingen snel afneemt."

Meest gelezen