Joris Herpol

Inbrekers viseren horecazaken in Merchtem en Asse

In Asse en Merchtem zijn inbraken of inbraakpogingen vastgesteld in vijf horecazaken. Wat er is buitgemaakt is nog onduidelijk. De politie vermoedt dat de inbraken het werk zijn van een rondtrekkende bende.

Vijf horecazaken in Asse en Merchtem kregen in de nacht van donderdag op vrijdag inbrekers over de vloer. In Hamme, deelgemeente van Merchtem, werden ook twee woningen geviseerd. Van de daders is er voorlopig geen spoor.  

"Alle inbraken en inbraakpogingen gebeurden vrijdag, in de vroege ochtend tussen 5 uur en 6 uur", weet Fred Scrayen van de politiezone AMOW. De geviseerde horecazaken waren: de Plezanten Hof in Kobbegem, 't Wit Paard in Kobbegem, de manege in Mollem, café Ossel Star in Ossel-Brussegem en de Wijnbar in Huinegem. Er zijn ook twee woningen geviseerd door de inbrekers in Hamme."  

Het is voorlopig niet duidelijk of er iets is buitgemaakt en hoe groot die buit dan is. "Vermoedelijk gaat het om een rondtrekkende bende", aldus Scrayen. "We roepen als politiezone nogmaals op om elke verdachte handeling te melden. Er zijn ploegen die meteen ter plaatse kunnen komen. Bellen voor verdachte zaken kan naar de dispatching van de politiezone AMOW op 02 452 50 05." 

Meest gelezen