Lieven Van Imschoot

Anonieme kunstenares "N.M." plaatst tekeningen op kindergraven in Wetteren

Een onbekende tekenares heeft op de kindergraven op de begraafplaats in Wetteren-centrum tekeningen geplaatst. De tekeningen zijn gesigneerd met de initialen N.M.. De bedoeling ervan is niet duidelijk, te meer omdat de kunstenares anoniem wenst te blijven.

Kleurrijke en diverse tekeningen duiken sinds kort op de kindergraven op de begraafplaats in Wetteren op. De tekeningen zijn er geplaatst door een anonieme kunstenares, enkel haar initialen N.M. zijn geweten. Daarmee zijn de tekeningen ondertekend. 

Schepen voor Begraafplaatsen Katrien Claus (CD&V) is de tekenares tegengekomen tijdens een bezoek aan de begraafplaats. "Ik heb niet gevraagd naar de bedoeling van die persoon, want ik wil het mysterie behouden", zegt ze.

Symbool

“Het kwam bij mij binnen om die tekeningen te zien”, zegt Claus. “Elk graf, ook dat van kinderen die er al jaren liggen, kreeg een tekening.” De schepen ziet de tekeningen dan ook als een symbool. “Wie de tekeningen heeft geplaatst, creëert er een verbondenheid met het overleden kind en de ouders mee.” 

Toch is misschien niet iedereen tevreden over de tekeningen. “Sommige ouders zullen zich er misschien niet in kunnen vinden en de tekeningen liever weghalen. Maar dit is een positief verhaal, dus ik ga zeker niet met de vinger wijzen en zeggen dat dit niet kan.”

Lieven Van Imschoot

Meest gelezen