Politiezone Zuid

Lokale politie doet grote drugsvangst in Sint-Gillis

De lokale recherche van de Brusselse politiezone Zuid heeft in Sint-Gillis een grote drugsvangst gedaan. Dat gebeurde na een observatie van enkele dealers. Er zijn twee verdachten aangehouden. 

In de Brusselse gemeente Sint-Gillis heeft de politie een opvallend grote hoeveelheid drugs in beslag kunnen nemen. Het gaat om cocaïne en cannabis. Twee dealers zijn aangehouden. 

Sinds enkele weken maakten bewoners van het Jacques Franckplein in Sint-Gillis melding van een onveiligheidsgevoel door de verkoop van drugs in de buurt van een school.  Tijdens de observatie werd de verkoop van verdovende middelen vastgesteld. Dat leidde tot de arrestatie van een dealer, die op heteraad werd betrapt. Hij had op dat moment cocaïne en marihuana bij zich in een zak. De politie pakte ook een tweede man op, die het geld van de drugsverkoop inde.

De twee dreven hun handeltje vanuit een woning in de buurt. Daar vond de politie een grote voorraad drugs: 1800 pakjes cocaïne (straatwaarde €72.000), 500 gram cocaïne in blok, 300 gram cannabis en 1.200 euro cash. In de woning lag ook gereedschap om de drugs te versnijden. De twee verdachten werden aangehouden en ter beschikking gesteld van het parket. Ze werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter.

De politie vond onder andere 500 gram cocaïne in blok

Meest gelezen