NMBS

NMBS zoekt radiomaker voor spoorwegstation Bockstael

Een opvallende oproep van de NMBS: de treinmaatschappij is op zoek naar iemand die een radiostation wil uitbaten in het stationsgebouw van Bockstael. De radio-uitzendingen starten mogelijk al in juli en het contract geldt voor acht jaar.

Het treinstation van Bockstael wordt bediend door de voorstedelijke S-verbindingen S3, S4 en S10. Volgens de jongste tellingen passeren er zo’n 9.762 reizigers per week. Die kunnen vanaf de zomer misschien genieten van een nieuwe radiostation tijdens het pendelen.

Maar NMBS-woordvoerder Bart Crols onderstreept dat "het geen stationsradio is, maar radio die wordt gemaakt in een station." De treinmaatschappij hoopt in eerste instantie dat ze iemand vinden, de exacte invulling is nog redelijk onduidelijk. "We willen vooral de vrije ruimte openstellen voor een nieuwe stadsgerichte radiozender, misschien op het internet, maar het uiteindelijke recept laten we mensen bepalen die er meer van kennen."

Voor het radioconcept wordt een oppervlakte van ruim 54 vierkante meter vrijgemaakt. Het kadert in de plannen voor de opwaardering van de Brusselse treinstations. Zo werd onlangs ook besloten dat het station van Jette door het leven zal gaan als een "STAYtion" waar sociale beleving centraal staat.

Stations zijn volgens de NMBS plaatsen waar meer dan alleen de trein genomen wordt. Het zijn "gevarieerde serviceplekken,” zoals Crols het zelf graag beschrijft en een radiostation blijkt perfect binnen die filosofie te passen.

Geïnteresseerden kunnen viade website van de NMBS een huurbod uitbrengen tot 31 maart.

Meest gelezen