AFP or licensors

"All quiet on the western Front" wint zeven BAFTA's, waaronder die voor beste film

Het oorlogsdrama "All quiet on the Western Front" is de grote winnaar op het gala van de BAFTA's, de Britse filmprijzen. De Netflix-productie sleepte 7 prijzen in de wacht, waaronder die van beste film. De BAFTA's worden beschouwd als graadmeter voor de Oscars, de Amerikaanse filmprijzen.

"All quiet on the Western front" is een film over Wereldoorlog I, gebaseerd op het boek van Erich Maria Remarque uit 1929 en geregisseerd door de Duitse regisseur Edward Berger. De film geeft een beeld van de Eerste Wereldoorlog vanuit het Duitse perspectief, door de ogen van een idealistische jonge soldaat. De film is ook 9 keer genomineerd voor de Oscars.

BEKIJK - 'All quiet on the western Front' krijgt BAFTA voor beste film

Videospeler inladen...

In Londen kreeg de film 7 prijzen van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA):

 • beste film
 • beste film in een andere taal
 • beste regisseur
 • beste aangepast scenario
 • beste filmmuziek
 • beste cinematografie
 • beste geluid

De BAFTA voor beste acteur is voor Austin Butler voor zijn rol in de biografische film "Elvis", die voor beste actrice voor Cate Blanchett voor haar rol als dirigent die zichzelf de vernieling in dirigeert in "Tár".

Cate Blanchett bedankte haar gezin, omdat de rol veel vergde.

Het Brits-Ierse tragikomedie "The Banshees of Inisherin" heeft vier BAFTA's in de wacht kunnen slepen:

 • beste Britse film
 • beste originele scenario
 • beste actrice in een bijrol (Kerry Condon)
 • beste acteur in een bijrol (Barry Keochan)

Charlotte Wells kreeg de BAFTA voor beste debuut als schrijver-regisseur voor de coming-of-age-film "Aftersun". De BAFTA voor beste animatiefilm ging naar "Guillermo del Toro's Pinocchio" van de bekende Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro en Mark Gustafson.

Kostuumontwerpster Sandy Powell kreeg de BAFTA Fellowship voor haar hele carrière. Powell ontwierp de kostuums voor verschillende bekende films, waaronder "Shakespeare in Love", "The Aviator", "The Young Victoria" en "Gangs of New York". Ze werkte samen met topregisseurs als Martin Scorsese en Kenneth Branagh.

Sandy Powell kreeg een carrièreprijs.
AFP or licensors

Meer informatie over de BAFTA-winnaars en de BAFTA-genomineerden vindt u op de website van de British Academy of Film and Television Arts.

Meest gelezen