Robert Beijer (archieffoto)
BELGA/WARNAND

Oud-rijkswachter Robert Beijer is terug in België, gerecht wil hem verhoren over Bende van Nijvel

Oud-rijkswachter Robert Beijer is terug in België. Dat meldt de RTBF en bevestigt zijn advocaat Pierre Chomé. Het gerecht in ons land wil de man horen over zijn mogelijke betrokkenheid bij de Bende van Nijvel.

Onderzoeksrechter Martine Michel, die met het onderzoek naar de Bende belast is, zal Beijer "de komende dagen" ondervragen. Daarvoor is nog geen datum vastgelegd. 

Vorige maand werd Beijer aangehouden in Thailand. In de woning van Beijer werd door het Belgische gerecht gezocht naar elementen die hem aan de Bende van Nijvel kunnen linken. Daarmee is hij al vaak in verband gebracht, maar nooit is hij officieel in verdenking gesteld.

BEKIJK - Wat was de Bende van Nijvel? Ontdek het hier in één minuut

Videospeler inladen...

Illegaal verblijf

De Thaise autoriteiten arresteerden daarop Beijer omdat hij niet in orde zou zijn geweest met de wetten op legaal verblijf in het land. 

Volgens advocaat Chomé werd Beijer twee weken vastgehouden door de Thaise immigratiediensten. Die blokkade werd onnodig gerekt door het federaal parket, aldus Chomé. Dat verhinderde aanvankelijk de afgifte van een voorlopig paspoort nodig om Beijer te laten terugkeren naar België, betreurt de advocaat.

BEKIJK - Wie is Robert Beijer? Ontdek het in deze reportage uit "Het journaal" van 18 januari 2023:

Videospeler inladen...

Meest gelezen