brandweer Brussel

Brand vernielt keuken op zesde verdieping van flatgebouw in Molenbeek

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is brand uitgebroken in de keuken van een flat op de zesde verdieping. Het vuur was snel geblust, een evacuatie van alle bewoners van het flatgebouw was niet nodig, oordeelde de brandweer. 

De Brusselse brandweer werd rond half vier zondagmiddag opgeroepen voor een keukenbrand in een flat op de zesde verdieping van een groot flatgebouw aan de Louis Mettewielaan. De rookontwikkeling was vanop straat te zien.

"De brandweer snelde ter plaatse met 3 autopompen, 2 ladderwagens, enkele ziekenwagens en een MUG", vertelt woordvoerder Walter Derieuw. "Na een eerste inschatting van de situatie werd besloten om niet over te gaan tot een algemene ontruiming van het flatgebouw. De bewoners konden thuisblijven, maar moesten alle deuren gesloten houden. De brand zelf was snel onder controle", aldus Derieuw. 

De keuken brandde helemaal uit
brandweer Brussel

De keuken is door het vuur helemaal vernield. "De oorzaak van de brand is accidenteel", weet Derieuw. "De bewoners van de flat waren op het ogenblik van de brand afwezig; niemand raakte gewond. De gasmaatschappij Sibelga heeft de gastoevoer naar het getroffen appartement afgesloten." 

Meest gelezen