radio2

"Carnaval hier valt niet te beschrijven, dat moet je gewoon eens meemaken": veel sfeer en stoet van 37 wagens in de straten van Kaulille

Veel sfeer en een carnavalstoet van 37 wagens in de straten van Kaulille in Bocholt. Carnaval is er een waar dorpsfeest en het leeft er enorm. "Kaulille bestaat uit een heel hechte bende die leeft voor carnaval", zegt Danny Roosen, die dit jaar de prins carnaval van het dorp was. 

Cowboys, ruimtemannetjes, 37 kleurrijke wagens en bovenal veel sfeer: dat was er allemaal te zien tijdens de carnavalstoet door de straten van Kaulille in Bocholt. Carnaval is er een waar dorpsfeest en het leeft er enorm. 22 deelnemende carnavalsgroepen kwamen naar het dorp met een praalwagen. 15 wagens namen deel aan de reclamestoet die voor de carnavalstoet trekt. Het grootste deel van al die wagens uit de stoet kwamen uit Kaulille zelf.

"Carnaval hier valt niet te beschrijven, dat moet je gewoon eens meemaken", zegt Sabine Hoydongs, die dit jaar de prinses carnaval van het dorp was. Haar man Danny Roosen was de prins carnaval, allebei zijn ze lid van de carnavalsvereniging De Poederladers. "We zijn een heel hecht dorp en staan allemaal achter elkaar. Dat merk je tijdens carnaval ook. Kaulille leeft gewoon."

Het prinsenpaar van carnaval in Kaulille: Danny Roosen en Sabine Hoydongs.
radio2

Dorpsfeest

Zowel Sabine als Danny beschouwen carnaval als een waar dorpsfeest en het hoogtepunt van het jaar. "In Kaulille heb je heel veel groepen die leven voor carnaval en zeker na twee jaar corona was iedereen blij dat het weer mocht", zegt Danny. "Ik ben er ondertussen al zo'n 25 jaar mee bezig. In 2009 was ik al eens prins carnaval in Bocholt. Nu kreeg ik de eer om het nog eens te doen. Ik kan het niet laten, carnaval zit gewoon in mijn hart."

Mark Reynkens uit Kaulille doet voor de laatste keer mee aan de carnavalstoet in het dorp. "Jammer genoeg is er geen opvolging verzekerd, daarom hebben we vandaag extra hard gevierd. Onze praalwagen is erg kleurrijk, net als onze kostuums. We hebben gekozen om onze laatste stoet met veel kleur te doen. Onze hechte groep kleurde vandaag fluoroze, blauw en oranje. De dames dragen een roos hoedje, de mannen een zwart hoedje met een roze band. Kleur is dus zeker aanwezig." Wat volgens hem het leukste is aan carnaval? "Het samenzijn. Samen voorbereiden, samen vieren, samen alles afbreken." 

Mark Reynkens en zijn groep op de carnavalstoet in Kaulille.
radio2

Meest gelezen