Brussels Airport vraagt reizigers niet spontaan naar luchthaven te komen om bagage af te halen na staking Aviapartner

Op Brussels Airport verloopt de bagageafhandeling opnieuw normaal na de staking bij bagageafhandelaar Aviapartner, maar toch is het erg druk. Veel reizigers die zijn geland zonder hun koffers, willen die spontaan zelf komen ophalen. "We vragen reizigers om niet naar de luchthaven te komen als ze niet gecontacteerd zijn geweest", benadrukt woordvoerder Nathalie Pierard.

Gisteren legde de bagageafhandelaars van Aviapartner spontaan het werk neer omdat ze ontevreden zijn over de werkomstandigheden en werkdruk op de luchthaven. Daardoor liepen verschillende vluchten vertraging op of moesten die zonder bagage vertrekken.

In totaal zijn zo'n 5.000 stuks bagage achtergebleven op de luchthaven. Eigenaars kunnen die terugkrijgen door een bagageclaim te doen bij hun luchtvaartmaatschappij. Dat kan via de website van Brussels Airport, gisteren kon dat in de luchthaven zelf ook op papier.

Brussel Airport beklemtoont vandaag dat iedereen die zo'n claim heeft ingediend, persoonlijk wordt gecontacteerd. Meestal gebeurt dat via sms. "Het heeft dus geen zin om zonder bericht naar de luchthaven af te zakken, want de kans bestaat dat je voor niks komt", zegt woordvoerder Pierard . "In de meeste gevallen wordt de bagage zelfs naar het thuisadres van de reizigers gestuurd." 

De luchthaven onderstreept wel dat niet iedereen vandaag haar, zijn of hun bagage zal terughebben. "Dit heeft wat tijd nodig, dus het kan toch een aantal dagen duren", aldus Pierard. Voor meer informatie verwijst ze naar de website van Brussels Airport, waar een Q&A staat voor de getroffen reizigers.

BEKIJK - Een reportage uit "Het journaal" over de naweeën van de staking van Aviapartner:

Videospeler inladen...

Nog geen oplossing

De directie en de vakbonden hebben gisteren de hele dag onderhandeld, maar een echte oplossing voor het sociaal conflict is er nog niet. Woensdag wordt voort gepraat. In afwachting van die gesprekken wordt de staking wel opgeschort, waardoor vandaag alles normaal zou moeten verlopen op Brussels Airport. 

De luchthaven verwacht zowat 60.000 reizigers. Het is daarmee de drukste dag van de krokusvakantie. 

Meest gelezen