Paul Bruneel

Aangepast reglement voor Westerstaketsel in Nieuwpoort: betalen om te vissen en geen barbecue meer

Het stadsbestuur heeft het reglement voor vissen op het Westerstaketsel in Nieuwpoort aangepast. Wie daar nog wil hengelen, moet betalen voor een vergunning. Ook tenten plaatsen of barbecueën op het houten staketsel mag niet meer. Nieuwpoort wil daarmee de drukte berperken.

Dankzij het Westerstaketsel kan je ongeveer 500 meter lang boven de zee wandelen. Een gegeerde plaats voor vissers en dat bleek ook vorig jaar, toen 1.500 hengelaars een vergunning aangevraagd hebben. Dat was toen nog gratis, maar vanaf 1 april komt daar verandering in. 

"We hebben ons reglement aangepast op vraag van de vissers zelf", laat schepen Kris Vandecasteele weten. "Op bepaalde momenten was er een overbevolking van vissers op ons Westerstaketsel. Dat leverde discussies op en dat willen we nu vermijden door het aantal vergunningen te beperken."

Wie vaak wil vissen, kan een jaarvergunning aanvragen voor 50 euro. Een vergunning voor een maand kost dan weer 20 euro. "Daarnaast mogen ook geen tenten meer opgesteld worden op het Westerstaketsel. Dat is dan vooral voor mensen die 's nachts gaan vissen. Ook barbecueën staan we niet meer toe, want we merkten dat het wel gebeurde", zegt Vandecasteele nog. 

Meest gelezen