Jonas Roosens

Albert Heijn roept peperkoek terug omdat er stukjes plastic in kunnen zitten

Winkelketen Albert Heijn roept glutenvrije ontbijtkoeken - peperkoek - van het merk Peijnenburg terug, omdat er mogelijk stukjes plastic in zitten. Dat heeft Albert Heijn zelf aangekondigd.

Het gaat om de producten "Peijnenburg ontbijtkoek glutenvrij" met houdbaarheidsdatum 20/04/23, en "Peijnenburg ontbijtkoek glutenvrij parelkandij" met houdbaarheidsdatum 04/05/23. De producten, die in plastic verpakkingen zitten, werden verkocht van 14 tot en met 18 februari. 

Albert Heijn vraagt de klanten om de producten niet te consumeren en ze terug te brengen naar het verkooppunt. Daar worden ze vervangen of terugbetaald. Wie meer informatie wil, kan terecht bij Albert Heijn op het nummer 0800-777.05. 

"Onze leverancier heeft ons laten weten dat in het geleverde maïszetmeel (dat gebruikt wordt bij de productie van de koek, red.) mogelijk harde stukjes plastic zitten. Hierdoor kan de glutenvrije ontbijtkoek mogelijk harde stukjes plastic bevatten", zo staat op de website van Peijnenburg. Het Nederlandse bedrijf is onderdeel van de Belgische koekjesfabrikant Lotus Bakeries.

Meest gelezen