Politiezone Zuid

Met nieuwe fietsbrigade voor politiezone Brussel Zuid, hebben nu alle Brusselse politiezones agenten op de fiets

De politiezone Brussel Zuid heeft officieel haar fietsbrigade voorgesteld. Daarmee beschikken nu alle Brusselse politiezones over een fietsbrigade. De fietsbrigade zal zich vooral bezighouden met verkeersveiligheid. 

De politiezone Brussel Zuid, actief in de gemeenten Anderlecht, Vorst en Sint-Gillis, heeft vandaag de nieuwe fietsbrigade voorgesteld.  Die zal deel zal uitmaken van de verkeersdienst en zal zich in eerste instantie vooral bezighouden met verkeersonveiligheid en de overlast die hiermee gepaard gaat, klinkt het in een persbericht.

De fietsbrigade, die de naam VITES kreeg, zal starten met zes inspecteurs. De fietsende inspecteurs zullen zich ook begeven in omgevingen die minder bereikbaar zijn voor de klassieke politiepatrouilles. “Daarnaast maakt het feit dat zij zich op de fiets verplaatsen ook dat deze agenten veel sneller en beter aanspreekbaar zijn", aldus de politiezone.

De vijf andere Brusselse politiezones beschikten al over een fietsbrigade. Het gaat daarbij om politiezone Brussel Noord, Brussel Hoofdstad-Elsene, Brussel West, Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe) en Marlow (Ukkel/Watermaal-Bosvoorde/Oudergem).

Meest gelezen