José Tyteca

Appartementsgebouw in De Panne geëvacueerd na brand

Bij een brand in een appartementsgebouw in De Panne zijn 50 bewoners geëvacueerd. De brand begon op de 7de verdieping. Omdat het krokusvakantie is, waren er mensen aanwezig. Niemand raakte gewond. Hoe de brand ontstond, is niet duidelijk.

Omstreeks 2.15 uur maandagmorgen heeft het gebrand in een appartement van de residentie 'Westland' langs de Dynastielaan in De Panne. De brand situeerde zich op de zevende verdieping van het appartementcomplex aan de kant van de Zeedijk. Het appartementsgebouw telt 11 verdiepingen. De brandweer van De Panne, Koksijde en Veurne kwamen ter plaatse.

Facebookpagina Bram Degrieck

De brandweer vond snel de oorzaak en kreeg het vuur onder controle. Er was wel veel rook vrijgekomen in de gangen van het flatgebouw. In het gebouw is er een honderdtal appartementen en door de krokusvakantie zijn er veel mensen aanwezig. Het hele gebouw werd geëvacueerd.

Facebookpagina Bram Degrieck

Een 50-tal mensen werd opgevangen in de Royal Sand Yacht Club, de zeilwagenclub naast het flatgebouw. Omstreeks 5 uur mochten ze terug naar hun appartement. De oorzaak van de brand is nog niet gekend. In het appartement waar de brand uitbrak, worden momenteel renovatiewerkzaamheden uitgevoerd.

Meest gelezen