Radio 2

Brand in chalet in Herselt, bewoner geraakt op tijd buiten dankzij blaffende honden

Deze ochtend is er brand ontstaan in een chalet in Herselt. De bewoner werd wakker gemaakt door zijn blaffende honden en kon zo de chalet op tijd verlaten. Hij liep geen verwondingen op.

Rond 9u vanochtend is er brand ontstaan in een chalet in Rijselberg in Herselt. Vermoedelijk is de brand ontstaan rond de schouw. De bewoner lag te slapen, maar hij werd wakker gemaakt door zijn blaffende honden. Daardoor kon hij de chalet op tijd verlaten zonder gewond te geraken. De buren hebben hem opgevangen.

De chalet is door de brand helemaal verwoest. De brandweer had moeite met blussen. De chalet is omringd door bos, waardoor de brandweer extra tankwagens moest inzetten om het vuur vanop afstand onder controle te krijgen. De vlammen sloegen ook door de ramen van de chalet. Ondertussen is de brand onder controle. De brandweer is op dit moment aan het nablussen.

Meest gelezen