Carnavalsgroep "Loat mer wejje" in Maaseik hekelt protest tegen windmolens in de stad

In Maaseik heeft carnavalsgroep “Loat mer Wejje” de draak gestoken met de plannen van Luminus om aan de rand van de stad twee windmolens te bouwen van 230 meter hoog.  

Onder het motto “Bieeter wendenerzgie dan gein energie” bespotte het carnavaleske actiecomité “Loat mer wejje“ in Maaseik de plannen om in de stad windturbines te bouwen. Gewapend met grote plattegronden, een virtualrealitybril en een grote ventilator nodigden ze de voorbijgangers uit om te ervaren wat het effect van de windturbines zou zijn. 

Enkele weken geleden organiseerde het actiecomité "De Bezorgde Burgers" nog een helikoptervlucht boven Maaseik, om de impact van de turbines aan te kaarten.

Luminus heeft namelijk plannen om aan de rand van Maaseik twee windmolens te plaatsen van 230 meter hoog. Door met een helikopter op 230 meter hoogte over de stad te vliegen, wilden "De Bezorgde Burgers" de hoogte van de masten nabootsen.  

De voorbije jaren staken de carnavalisten in Maaseik ook al de draak met de douanecontroles aan de grens en de coronavaccins.

Meest gelezen