archiefbeeld
Christophe Licoppe

Gemeente Jette voert 67 dropzones voor elektrische steps in

De gemeente Jette gaat 67 dropzones invoeren voor elektrische deelsteps. Daarmee wil het gemeentebestuur de strijd aan gaan met het wildparkeren van de steps op straat en op voetpaden. Daarbovenop installeert het Brussels Gewest nog 35 extra parkeerzones voor e-steps in Jette, waardoor er om de 300 meter een dropzone zal zijn. 

Tegen de lente komen er in Jette 67 dropzones, specifiek voor steps, op de gemeentewegen. De nieuwe zones voldoen aan de gewestelijke reglementering rond deelsteps. Bovendien stelt de gemeente Jette dat er op haar grondgebied ook nog 35 parkeerzones worden geïnstalleerd door het Brussels Gewest. Daarmee zal er om de 300 meter een dropzone voor steps zijn.

"Ik bedank het Gewest voor de subsidies voor de plaatsing van deze dropzones", zegt schepen van Mobiliteit, Nathalie De Swaef (Ecolo-Groen). "Ik ben ervan overtuigd dat in dossiers als deze de dialoog tussen de gemeente en het Gewest ons toelaat om de mobiliteit in de goede richting te laten gaan."

Meest gelezen