Google Maps Streetview

Afbraak gestart van oude laadkade aan Schelde in Wetteren, geen hinder verwacht in de buurt

In Wetteren zijn de afbraakwerken gestart aan een oude laadkade aan de Schelde. De kade moet weg omdat ze versleten is en geen functie meer heeft. Zonder de kade zal de scheepvaart vlotter langs kunnen. De werken zullen weinig of geen hinder veroorzaken in de buurt.

In Wetteren zijn vandaag de afbraakwerken gestart aan een oud ponton aan de Schelde. Het gaat om een oude laadkade uit 1952 aan Aard. "De kade is versleten en heeft vandaag geen enkele functie meer. Bovendien vernauwt de kade de doorgang voor de scheepvaart, de schepen zullen dus makkelijk langs kunnen wanneer ze weg is", vertelt Carolien Peelaerts van de Vlaamse Waterweg.

"In een eerste fase gaan we de mobiele waterkeringspoorten wegnemen. Big bags met zand zullen tijdelijk de functie van de poorten overnemen. Daarna maken we de openingen in de kaaimuur weer dicht. In een laatste fase zullen we dan het kaaiplateau volledig afbreken", legt Peelaerts uit.

Misschien lichte trillingen in de buurt

De afbraakwerken gebeuren vanop het water volgens Peelaerts. "Alle brokstukken worden ook via de waterweg afgevoerd, dus er zal geen vrachtverkeer zijn in de woonwijken", verzekert ze. "De buurtbewoners zullen overdag misschien lichte trillingen kunnen voelen, maar voor de rest zal er geen hinder zijn." Het einde van de werken is voorzien op 1 maart.

Meest gelezen