Politie betrapt onverbeterlijke fietsendief op heterdaad in Berchem, man bekent 50 diefstallen

De politie in Berchem heeft een fietsendief op heterdaad kunnen betrappen. De man bekende 50 fietsdiefstallen. De gestolen fietsen verkocht hij aan een fietsenwinkel waar de politie eerder deze maand al 150 fietsen in beslag had genomen. De politie is op zoek naar de eigenaars van de gestolen fietsen.

Afgelopen weekend kon het wijkteam van de politie in Berchem een fietsendief op heterdaad betrappen. Een man die goed gekend is bij de politie onder meer voor het stelen van fietsen, liep rond aan het station van Berchem met een fiets die gestolen bleek te zijn. Hij werd gearresteerd en de politie deed een huiszoeking bij hem thuis. Daar vond de politie nog twee andere gestolen fietsen, een slijpschijf en enkele fietsattributen. 

Later bekende de verdachte 50 fietsdiefstallen. De fietsen verkocht hij onder andere aan een fietsenwinkel in de Driekoningenstraat in Berchem waar de politie begin februari nog 150 gestolen fietsen in beslag had genomen. De politie ging op zoek naar de rechtmatige eigenaars van de fietsen, maar tot op heden zonder veel succes. Voorlopig hebben maar 10 mensen hun gestolen fiets teruggevonden.

Na verder onderzoek kwam de politie terecht bij nog een andere fietsenwinkel in de Driekoningenstraat. Daar werden meer dan 40 gestolen fietsen teruggevonden, waaronder ook 8 elektrische fietsen en 4 elektrische steps. De eigenaar van de zaak kon maar van 1 van de fietsen de herkomst aantonen. De politie nam alle gestolen fietsen in beslag en probeert de rechtmatige eigenaars op te sporen. De fietsenwinkel werd verzegeld.

Meest gelezen