Archiefbeeld ter illustratie
LianeM

Stad Brugge haalt preventief asbest weg uit scholen

Brugge heeft een plan klaar om alle scholen in de stad vrij te maken van asbest. Dat is een giftig materiaal dat vroeger vaak werd gebruikt in de bouw. De stad heeft alle scholen laten onderzoeken om te kijken of er asbest aanwezig is. Op basis daarvan is nu beslist welke school wanneer wordt aangepakt. 

Het asbest zal telkens verwijderd worden tijdens schoolvakanties, "zo ondervinden de leerlingen geen last", zegt schepen van milieu Minou Esquenet (CD&V). "Als het asbest vast zit, kan het geen kwaad", zegt ze nog, "maar stel dat er een bal op een dak zou vallen met asbest in, dan zouden er kleine stofdeeltjes kunnen vrij komen die wel gevaarlijk zijn. Dat risico willen we niet nemen en dat is dus ook de reden waarom we al dat asbest laten weghalen." 

Meest gelezen