Foto: Ingrid Depraetere

Uitverkoop bij failliete Makro in Sint-Pieters-leeuw: "Vooral winkelrekken en restaurantmateriaal zijn populair"

De uitverkoop van materiaal in de failliete Makro-winkel in Sint-Pieters-Leeuw lokt heel wat nieuwsgierigen. Donderdag worden onder meer winkelrekken, computers en kantoormeubelen geveild. Vandaag kunnen geïnteresseerden al eens komen kijken op een speciale kijkdag. 

Eind december ging Makro definitief dicht, de warenhuisketen is failliet verklaard. Het materiaal in de Makro-vestigingen wordt per opbod verkocht en de veiling wordt georganiseerd door het bedrijf Auctim. 

“Makro verkocht tot eind december alle producten die ze op dat moment in stock had. Daarna bleef nog heel wat eigen materiaal van Makro staan”, vertellen de mensen van Auctim. “Het gaat over winkelrekken, computers, bureaustoelen, etalagepoppen, ladders, spiegels, trapjes, stoelen, koelkasten, kassa’s, AED-toestellen enzovoort. Omdat Makro ook een restaurant heeft, is er ook een uitverkoop van tafels en stoelen, bestek, borden en glazen. Alles is opgedeeld in zo’n 300 verschillende loten.”

"Hier wordt een hoofdstuk afgesloten"

Deze week is de Makro in Sint-Pieters-Leeuw aan de beurt voor de uitverkoop. Vandaag kunnen geïnteresseerden al eens komen kijken op een speciale kijkdag. Daar komen niet alleen bedrijven op af maar ook particulieren zoals leerkracht Freya Van Coillie. “Mijn man heeft een tuinbedrijf en komt eens kijken of er nog een interessant koopje te doen is. Ik kom mee uit nieuwsgierigheid om het hier nog eens te zien. Hier wordt echt een hoofdstuk afgesloten. Zelf heb ik hier ook wel wat papier ontdekt dat ik in mijn klas kan gebruiken.”

Winkelrekken

De grootste belangstelling is er voor het restaurantmateriaal. Vooral uitbaters van horecazaken komen daar op af. In de winkel zelf zijn de winkelrekken het populairst. "De kans is groot dat de winkelrekken een tweede leven krijgen in Oost-Europese winkels want vanuit deze hoek was de belangstelling opvallend groot.” Auctim verkoopt al het materiaal via een online veiling. Bieden kan nog tot donderdag 23 februari om 12 uur. 

Meest gelezen