Renners op de Kattenberg in Mater waar ze ook dit jaar weer passeren
Belga

Gemeenten Vlaamse Ardennen doen laatste controles aan kasseistroken voor komst wielervoorjaar

De gemeenten in de Vlaamse Ardennen starten met opknapwerken aan de wegen voor de komst van de eerste koersen van het Vlaamse wielervoorjaar. Kasseien krijgen er nu een laatste controle en ook gaten en scheuren op belangrijke passages worden opgevuld.

In de Vlaamse Ardennen starten gemeenten met de laatste opknapwerken aan belangrijke passages voor de komst van het Vlaamse wielervoorjaar. Dit weekend passeren zowel de Omloop Het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne door de regio. De finale van de Omloop Het Nieuwsblad ligt in Geraardsbergen. "Zowel de kasseien van De Muur als de Bosberg krijgen deze week een laatste controle", zegt schepen Veerle Mertens (CD&V).

Veiligheid staat voorop

Ook in Kluisbergen, waar Kuurne-Brussel-Kuurne zondag doortrekt, doet het personeel van de technische dienst er alles aan zodat alle wegen er piekfijn bij liggen. "De komende dagen gaan we het volledige parcours controleren", zegt schepen Willem-Jan Baert (Gemeentebelangen). "Zo vullen we donderdag de laatste putten en plaatsen we vrijdag de signalisatie langs het parcours."

"Als gemeente dragen we veiligheid voor zowel renners als wielertoeristen hoog in het vaandel", gaat Baert verder. "Het is niet alleen belangrijk om de wegen in perfecte staat te hebben voor dit weekend, maar ook voor de komst van de E3-Prijs en de Ronde van Vlaanderen, want dan is Kluisbergen toch een beetje het epicentrum van de koers."

BEKIJK - Veiligheid is een prioriteit, op het parcours maar ook voor de wielerfans langs de kant van de weg:

Videospeler inladen...

Meest gelezen