© Radio 2

Genk krijgt 3 extra cash-punten van Batopin: in het centrum en mogelijk in Winterslag en Waterschei

In de stad Genk komen er 3 extra cash-punten bij van Batopin, een in het centrum en twee andere in waarschijnlijk Winterslag en Waterschei. Op dit moment is er maar eentje in Shopping 1 in het centrum, maar dat sluit om 8 uur 's avonds waardoor handelaars en particulieren daar niet meer terechtkunnen om geld af te halen of te storten als het wat later wordt.

Batopin is al langer op zoek naar een tweede locatie in het centrum om extra geldautomaten te kunnen plaatsen. “We willen met onze automaten aanwezig zijn op plaatsen waar mensen winkelen en sowieso passeren”, vertelt Marie Janart van Batopin. “Maar we beseffen dat we naast het punt in Shopping 1 nog een andere locatie in het centrum nodig hebben dat open is tot middernacht. Twee maanden geleden heeft het stadsbestuur ons een suggestie gedaan voor een pand en we onderzoeken nu of die plaats haalbaar is.”

De cash-punten van Batopin zijn neutrale geldautomaten van de 4 grootbanken, waardoor de reguliere bancontactautomaten aan een bankkantoor uit het straatbeeld verdwijnen. 

We hopen het extra cash-punt in het Genkse centrum te openen nog voor het begin van de zomer

Marie Janart, Batopin

Batopin wil na de afloop van het onderzoek zo snel mogelijk met de werken starten aan het gebouw in het Genkse centrum. “Als er geen problemen meer zijn met eventuele stedenbouwkundige vergunningen, dan hopen we het punt te kunnen openen in het begin van de zomer”, verduidelijkt Janart. “In afwachting zullen de deelnemende banken hun automaten openhouden, zodat iedereen nog op zondag en ’s avonds geld kan afhalen.”

Winterslag en Waterschei

Batopin heeft verschillende locaties bekeken voor cash-punten buiten het centrum, onder andere in Winterslag en Waterschei, maar die waren volgens het bedrijf niet geschikt. “Uiteindelijk hebben we toch twee panden gevonden die mogelijk technisch in orde zijn en die liggen op een plaats waar mensen winkelen en uitgaan in het weekend. Maar het is nog te vroeg om daar details over te geven”, besluit Marie Janart van Batopin.

Meest gelezen