© Stef Van Overstraeten

Gesaboteerde klokkentoren in Lebbeke is weer gerepareerd

De klokkentoren naast de kerk van Heizijde in Lebbeke is gerepareerd. Al voor de derde keer nodig door sabotage. Nu had iemand een kabel doorgeknipt, waardoor de klokken niet meer konden luiden. "We hopen dat de sabotage stopt", zegt burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V).

Voor de derde keer is een reparatie nodig geweest aan de klokkentoren van Heizijde in Lebbeke. De kerk is al langer in onbruik geraakt, maar de toren luidt nog steeds elk uur van de dag tussen 9u en 21u. Dat is vermoedelijk de aanleiding voor de derde keer sabotage op korte tijd. "De kabel vanuit de kerk richting toren was doorgeknipt. Vorige zomer was de klok uitgeschakeld in de toren. Nadien was er sabotage in de toren zelf. Gelukkig konden we alles snel repareren."

Een baken voor de buurt

"De klokkentoren is een baken voor de wijk Heizijde. De toren is van heel ver te zien. Veel buurtbewoners zijn opgegroeid rond de toren en vinden het jammer dat er nu weer sabotage is gepleegd." Het is voorlopig onduidelijk wie er achter zit. Enkele omwonenden vermoeden dat het een nieuwe buurtbewoner is. Maar dat wil de burgemeester niet zeggen. "Het kan ook vandalisme zijn van iemand die niet in de buurt woont. We weten het niet. Er is ook geen plan om extra controles te doen of een camera te hangen. We hopen gewoon dat de sabotage stopt."

Meest gelezen