Levi Verbauwhede

Kristof Chanterie (CD&V) wil partijgenoot Kurt Vanryckeghem opvolgen als burgemeester van Waregem

In Waregem gaat de CD&V met Kristof Chanterie als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Chanterie is nu schepen van onder meer sport en lokale economie. Chanterie wil zijn partijgenoot Kurt Vanryckeghem opvolgen als burgemeester van Waregem. Vanryckeghem kondigde vorig jaar zijn afscheid aan.

De burgemeester van Waregem Kurt Vanryckeghem (57) liet vorige zomer al weten dat hij er bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen wil mee stoppen. In 2024 zal hij 18 jaar burgemeester geweest zijn van Waregem. Wie in zijn plaats als kandidaat-burgemeester naar de verkiezingen trekt, was in juni nog niet duidelijk. Om die knoop door te hakken organiseerde het partijbestuur een intern referendum met 100 leden. 

Nieuwe tandem

Op basis van de persoonlijke ambities en de vorige verkiezingsuitslag werden vier mannen en vier vrouwen naar voren gebracht. Uit de stemming kwam een duidelijk resultaat.  Kristof Chanterie (50), huidig schepen, zal als lijsttrekker opkomen. Margot Desmet (30), fractieleider van de CD&V, zal de tweede plaats innemen. "Burgemeester Kurt Vanryckeghem en schepen Rik Soens worden na meer dan twee decennia vervangen door het duo Kristof en Margot”, reageert partijvoorzitter Marie-Charlotte Schurmans. “We trekken vol de kaart van een vlotte combinatie van ervaring, vernieuwing en verjonging.” Vanryckeghem neemt volledig afscheid van de politiek. Het is nog niet duidelijk wat schepen Soens gaat doen. 

"Het vertrouwen doet deugd"

Chanterie, huidig schepen en advocaat, had altijd al de ambitie om Vanryckeghem op te volgen en is tevreden met het vertrouwen van de achterban. “De uitslag was duidelijk en het hele team schaart zich erachter, dus dat doet heel veel deugd. Nu kunnen we vooruitblikken en onze lijst vormen. Want het is absoluut de bedoeling om opnieuw met een hoge score die verkiezingen te winnen. Waregem is goed bezig en dat moet zo blijven.”

Margot Desmet, eveneens advocaat en basketbalspeelster bij Desselgem, klimt naar de tweede plek. De 30-jarige Desmet zetelt sinds de vorige lokale verkiezingen in 2018 in de gemeenteraad en is daarnaast fractieleider van de Waregemse CD&V. “Ik ben bijzonder blij met het resultaat. De voorbije jaren heb ik mij hard ingezet voor onze partij en ik ben heel enthousiast om dat te blijven doen.”

Meest gelezen