Foto van douches studentenhome Vermeylen (UGent)
PHOTO © Christophe Vander Eecken

Opnieuw student begluurd in douches van studentenhome UGent: verdachte gevat en meegenomen voor verhoor

In een studentenhome van de UGent zou afgelopen maandag een student begluurd zijn in de douches. Dat meldt de Gentse universiteit in een brief die ze naar de bewoners van het home heeft gestuurd. De verdachte is gevat en de politie heeft de man meegenomen voor verhoor. 

Het gaat om een personeelslid van een externe firma die in opdracht van de UGent in studentenhuis Vermeylen aan het werk was. De UGent heeft de werkgever van de man op de hoogte gebracht en medegedeeld dat de man niet langer mag ingezet worden om opdrachten voor de UGent uit te voeren. Hij mag ook geen gebouwen van de universiteit meer betreden.

De betrokken student heeft intussen een gesprek gehad met een studentenpsycholoog. Wie nood heeft aan een gesprek, kan gratis terecht bij de studentenpsychologen van de universiteit. De unief vraagt ook aan de bewoners om het zeker te melden als ze iets verdachts opmerken.

Het gaat al om het derde incident met een gluurder in studentenhome Vermeylen. In oktober vorig jaar werd ook al iemand begluurd terwijl die aan het douchen was. En ook in 2018 was er een gelijkaardig incident in hetzelfde studentenhome. 

Meest gelezen