Parket Brussel

Politie vindt 24 kg cannabis en 16.000 xtc-pillen tijdens huiszoeking in Neder-Over-Heembeek

De Brusselse politie heeft zo’n 24 kilogram marihuana en 16.000 xtc-pillen gevonden in een appartementsgebouw in Neder-Over-Heembeek. Twee vermoedelijke drugsdealer werden opgepakt en zijn inmiddels aangehouden. 

Een patrouille van de lokale politie vermoedde dat er drugs werden verkocht vanuit een appartementsgebouw in Neder-Over-Heembeek. Daarom observeerden ze de woning en zagen al snel een eerste voertuig aan het pand stoppen. De passagier stapte uit, ging naar binnen en stapte na enkele minuten weer in de wagen. De auto werd tegengehouden en de passagier bekende dat hij net 25 gram marihuana had gekocht. Beide inzittenden werden opgepakt.

Een tijdje later zagen de politie-inspecteurs de bestuurder van een tweede voertuig het appartement betreden, om na enkele minuten opnieuw te vertrekken. Ook hij werd tegengehouden en verklaarde dat hij 25 gram marihuana had gekocht. De politie ging nadien over tot een huiszoeking in het gebouw, met de steun van de Anti-Overvalbrigade van het Brusselse politie. 

16.000 xtc-pillen en een biljettenteller

"Tijdens de huiszoeking werden grote hoeveelheden drugs aangetroffen”, meldt een woordvoerder van de politie. “Het gaat om 23,953 kilo cannabis en ongeveer 16.000 xtc-pillen. Er werden ook 7.950 euro en een biljettenteller aangetroffen."

"Er bevonden zich op dat moment twee personen in het appartement, die niet de rechtmatige huurders zijn. De twee verdachten werden gearresteerd en ter beschikking gesteld van de gerechtelijke overheden. Zij werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter."

Meest gelezen