foto ter illustratie

Twee schepen botsen in haven van Antwerpen

In de haven van Antwerpen zijn er twee schepen tot een aanvaring gekomen ter hoogte van de Europa Terminal, niet ver van de Zandvliessluis. Beide schepen hebben schade opgelopen boven de waterlijn en liggen aan de kant voor herstelling. Er vielen geen gewonden.

“Het ongeval vond plaats ter hoogte van de Europa Terminal in de Antwerpse haven", legt Vincent Thijs van Port of Antwerp-Bruges uit. In de buurt van de Zandvlietsluis kwamen een binnenschip en een zeeschip tot een frontale botsing. “Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval is kunnen gebeuren”, zegt Thijs. “Dat wordt momenteel onderzocht.”

“Het zeeschip ligt er momenteel in de buurt voor anker, het binnenschip ligt iets verderop. Beiden hebben schade opgelopen boven de waterlijn, er is geen gevaar dat  ze zouden zinken.” De schade is aanzienlijk. “Beide schepen zullen vermoedelijk wel hersteld moeten worden alvorens ze hun reis kunnen verderzetten.”

Er zijn geen gewonden gevallen bij het ongeval.

Meest gelezen