OCMW Aarschot

Verdachte brand in woonzorgcentrum in Aarschot vrij onder voorwaarden

De vrouw die verdacht wordt van de brand in het woonzorgcentrum Sint-Rochus in Aarschot in juli vorig jaar, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de Brusselse Kamer van Inbeschuldiging beslist.

De vrouw, een personeelslid van het woonzorgcentrum Sint-Rochus, zat twee maanden in voorhechtenis op verdenking van brandstichting. "Maar de Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling heeft gisteren beslist om haar vrij te laten", zegt haar advocaat Kris Luyckx. "Ze moet zich wel houden aan een aantal voorwaarden. Zij blijft ter beschikking van het onderzoek en voor het overige heeft zij een verbod gekregen om Aarschot te betreden en contact te hebben met een aantal mensen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken zijn bij de uitbating van het rust- en verzorgingstehuis".

"Ik denk dat het na bijna drie maanden voorhechtenis duidelijk is dat er niet voldoende ernstige aanwijzingen zijn om haar nog verder aangehouden te laten", zegt haar advocaat nog. "Onze cliënte heeft van bij het begin en tot op vandaag altijd volgehouden dat zij met deze feiten niks te maken heeft. Officieel blijft zij wel nog altijd in verdenking gesteld, maar ik heb begrepen dat er momenteel nog een aantal andere pistes onderzocht worden en wij hopen alleszins dat men nu op zoek gaat naar de echte dader in dit dossier.  Dat zal het onderzoek nu verder moeten uitwijzen. Welke richting dat uitgaat, daarover zal de onderzoeksrechter in overleg met de politie en het parket een beslissing nemen", besluit Kris Luyckx.

In een reactie op de vrijlating zegt het Leuvense Parket dat dit niet betekent niet dat de vrouw geen verdachte meer is. "Zowel de raadkamer als de KI zijn van oordeel dat er nog steeds ernstige aanwijzigingen van schuld zijn lastens de verdachte. Ze hebben evenwel geoordeeld dat een voorlopige hechtenis niet langer noodzakelijk is om de openbare veiligheid te beschermen, maar dat dit kan gebeuren via een voorlopig invrijheidstelling onder voorwaarden", aldus Julie Plevoets van het Leuvense Parket.  

Meest gelezen