Brandweerzone Rivierenland

Vrachtwagen verliest houtvezelplaten op N16 in Willebroek

De brandweer heeft de handen vol gehad met een verlies van lading op de N16. Een vrachtwagen was daar een 100-tal houtvezelplaten verloren na een bruusk remmanoeuvre om een aanrijding te vermijden. 

De brandweer werd vanmorgen rond half acht opgeroepen voor een verlies van lading op de N16. Een vrachtagen was daar houtenvezelplaten verloren, ter hoogte van het kruispunt met de Blaasveldstraat. "De chauffeur moest plots remmen om een aanrijding met een voorligger te vermijden. Daardoor werd de lading instabiel en belandden zo'n 100 houten platen op de rijweg", zegt Jan Anné van Brandweerzone Rivierenland.

Er waren gelukkig geen achterliggers betrokken bij het voorval. "We mogen van geluk spreken dat de houten platen niet tegen andere weggebruikers zijn gevlogen." De brandweerlui hadden enkele uren nodig om de houtvezelplaten op te ruimen. Het opnieuw zekeren van de lading van de vrachtwagen zal nog tot vanmiddag duren.  

Meest gelezen