Onderzoek naar dood van 4-jarige Dean: Vriendin van Dave De Kock blijft langer in de cel

De 25-jarige Romy W., de vriendin van Dave De Kock die sinds januari vorig jaar in de cel zit tijdens het onderzoek naar de dood van de vierjarige Dean Verberckmoes, blijft aangehouden. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) dinsdag in Gent beslist.

De vriendin van hoofdverdachte Dave De Kock werd in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 januari 2022 opgepakt tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas, in het pand waar ze samen met De Kock woonde. 

Het slachtoffer Dean Verberckmoes verbleef in het verleden ook al bij het koppel en het kind zou er woensdag 12 januari 2022, de dag waarop De Kock en Dean Verberckmoes het laatst gezien werden, een nacht logeren. 

Actieve rol in dood van Dean?

Romy W. werd aangehouden op verdenking van moord en ontvoering, maar het is nog altijd niet duidelijk of ze een actieve rol speelde in de dood van de jongen. De vrouw had in het begin van het onderzoek verklaard dat ze Dean voor het laatst met Dave De Kock gezien had, en dat ze niets te maken had met zijn dood. 

Ze vroeg al verschillende keren haar voorwaardelijke vrijlating aan, maar die werd altijd geweigerd. Ook dinsdag besliste de KI haar aanhouding opnieuw te verlengen. De Kock en Romy W. zitten nu al een jaar in voorhechtenis.

Meest gelezen