Burgemeester Mol sluit café na ontbreken vergunningen en niet naleven sluitingsuur

In Mol zal café 't Wassalon vanaf deze vrijdag verplicht moeten sluiten. Dat heeft de burgemeester beslist. De politie stelde herhaaldelijk enkele inbreuken vast op de gemeentelijke regelgeving voor café-uitbaters. Pas wanneer de uitbater terug aan de verplichte voorwaarden voldoet, mag het café weer opengaan. 

Het café 't Wassalon aan de Corbiestraat in Mol zal vanaf deze vrijdag verplicht moeten sluiten. Dat heeft burgemeester Wim Caeyers (CD&V) belist. De politie heeft er herhaaldelijk enkele inbreuken op de gemeentelijke regelgeving voor café-uitbaters vastgesteld. Zo heeft de uitbater van 't Wassalon, die het café een halfjaar geleden overnam, niet alle verplichte vergunningen voor onder andere het serveren van sterke drank. Ook werd het sluitingsuur dat in Mol geldt meermaals genegeerd. 

De politie stelde nadien de burgemeester op de hoogte, die nog probeerde te bemiddelen met de uitbater in onder meer een hoorzitting. "Omdat de uitbater niet kwam opdagen, leverde dat uiteindelijk niets op", klinkt het bij Caeyers. De burgemeester besliste uiteindelijk tot de sluiting om zo de nachtrust en veiligheid van de buurtbewoners te garanderen.

De politie zal nu controleren of de uitbater zich aan de verplichte sluiting houdt. "Pas wanneer de uitbater de verschillende vergunningen in orde heeft en toont dat hij zich  wil houden aan het sluitingsuur, mag het café weer opengaan", laat de politie nog weten. 

Meest gelezen