Graham Norton doet een duojob.
AFP or licensors

"Fab Four" met onder meer Graham Norton gaat Songfestival presenteren

In mei zal het Songfestival in Liverpool gepresenteerd worden door talkshowpresentator Graham Norton, actrice Hannah Waddingham ("Ted Lasso"), zangeres en tv-presentatrice Alesha Dixon en de Oekraïense zangeres Julia Sanina. 

Voor de halve finales op 9 en 11 mei zal het een uitsluitend vrouwelijk presentatietrio worden. Graham Norton duikt pas op met de finale van 13 mei. Het viertal krijgt alvast de bijnaam de Fab Four, naar de iconische Beatles uit Liverpool.

"Fantastisch om zij aan zij te staan met Oekraïne, een land dat zich zo sterk en eensgezind opstelt", zegt Hannah Waddingham die te zien was in populaire reeksen als "Ted Lasso", "Sex education" en "Game of thrones".

Ook collega Alesha Dixon is door het dolle heen: "De verwachting van deze liveshow kan gewoon niet worden geëvenaard. Het Songfestival geeft enthousiasme, creativiteit en talent op wereldschaal."

Emmy-winnares Hannah Waddingham.
2021 Invision

Het Verenigd Koninkrijk organiseert het Songfestival dit jaar met Oekraïne, het land in oorlog dat vorig jaar de liedjeswedstrijd won. Sam Ryder wist toen de tweede plaats te bemachtigen voor het Verenigd Koninkrijk.

Julia Sanina zal Oekraïne vertegenwoordigden bij de presentatie van de show. Zij is de frontvrouw van de alternatieve Oekraïense muziekband The HARDKISS. "Ik wil onze cultuur en creativiteit tonen", klinkt het.

Norton, presentator én commentator

Graham Norton versterkt het trio tijdens de finale van zaterdag. De talkshowpresentator geeft al jaren voor BBC commentaar bij het Songfestival. In september grapte Norton nog dat hij niet graag die plek zou afstaan. "Anders neemt iemand anders het over en die kan wel eens beter zijn."

Norton staat inderdaad zijn plek af tijdens de halve finales. Maar tijdens de finale combineert hij: hij presenteert de show en wisselt in het Britse commentaarhok af met actrice en komiek Mel Giedroyc. Norton noemt het Songfestival onomwonden "de grootste show op aarde".

Meest gelezen