Kin Food in Wemmel is één van de zaken die meteen de deuren moest sluiten
Joris Herpol

40 inbreuken vastgesteld tijdens grootschalige controleactie bij handelaars in Asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel en Dilbeek

Bij een grootschalige controleactie van handelszaken in de gemeenten Asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel en Dilbeek heeft de politie meer dan 40 inbreuken vastgesteld. Drie handelszaken werden meteen gesloten. De politie controleerde ook de identiteit van 120 personen om na te gaan of zij door de politie gekend of gezocht werden.

In totaal controleerde de politie een veertigtal lokale ondernemingen. In Dilbeek werd een cannabis "grow shop" grondig gecontroleerd. Op hetzelfde moment klopten de inspecteurs aan bij autohandelaars, een gokkantoor, lokale horeca en dagwinkels in Asse, Merchtem en Wemmel. Daarnaast werden ook nog restaurants, sushi-bars, pizzeria’s en enkele ondernemingen uit de erotische sector aan een controle onderworpen. In totaal stelde de politie meer dan 40 inbreuken vast.  

Sluitingen

Drie handelszaken moesten na de controle met onmiddellijke ingang de deuren sluiten. In Wemmel sloot de politie twee horecazaken, en ook in Merchtem moest een shishabar onverbiddelijk de deuren sluiten. De uitbater van de bar beschikte niet over de nodige vergunningen, maar bediende toch een veertigtal klanten in zijn zaak. Al snel stuitten de inspecteurs in de zaak ook op technische gebreken. Zo stond een hete kolenkachel op een gammele tafel in de achterbouw van het pand, zonder branddetectie of een geschikt brandblusapparaat in de buurt. Ten slotte werden de elektriciteitskabels in het pand willekeurig vertakt en aangesloten. 

Meest gelezen