Nicolas Maeterlinck

Vrouw uit Tielt veroordeeld omdat ze bankapp van haar ex bleef gebruiken

Een vrouw uit Tielt is veroordeeld voor het bestelen van haar ex-partner. Nadat het koppel uit elkaar was gegaan, gebruikte de vrouw nog regelmatig zijn bankapplicatie. Ze krijgt nu een werkstraf van 46 uur en moet haar ex een schadevergoeding betalen.

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een vrouw van 27 uit Tielt veroordeeld voor het bestelen van haar ex-partner. Het slachtoffer gaf zijn vriendin tijdens hun relatie de toegang tot zijn onlinebankgegevens. Hij is vrachtwagenchauffeur en is vaak lang weg van huis. Dan betaalde zij zijn rekeningen.

Eind 2020 merkte hij dat er regelmatig geld van zijn rekening verdween. Hij verdacht meteen zijn ex-vriendin. De vrouw bekende dat ze tijdens, maar ook na hun relatie af en toe geld overschreef naar haar eigen rekening. Uiteindelijk bleek het te gaan om een bedrag van 3.200 euro. 

De vrouw had nog een blanco strafblad en hoopte om geen straf te krijgen. De rechter veroordeelde haar toch tot een werkstraf van 46 uur. Als ze de werkstraf niet of onvolledig uitvoert, moet ze toch zes maanden naar de cel. Aan haar ex-vriend moet ze een schadevergoeding van 3.450 euro betalen. 

Meest gelezen