Bas De Wilde

Wegenwerker sterft na ongeval met vrachtwagen op E403 in Moorsele

Op de E403 in Moorsele is een wegenwerker om het leven gekomen. De man was met zijn ploeg aan het werk voor een signalisatiebedrijf, toen hij door een vrachtwagen werd geraakt. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar hij is ter plaatse overleden. Volgens het parket legde de vrachtwagenchauffeur een negatieve alcohol- en drugstest af. 

Het ongeval gebeurde woensdagochtend rond 6 uur op de E403 in Moorsele richting Doornik. Een ploeg wegenwerkers was bezig met het plaatsen van signalisatie voor werken aan de zijberm. Een chauffeur van de vrachtwagen raakte één van de werknemers. 

De bestuurder besefte dat hij iets of iemand had aangereden en keerde daarom terug naar de plaats van het ongeval om te controleren wat er was gebeurd. Toen zag hij dat ze de man reanimeerden. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. De politie ondervroeg de bestuurder over het ongeval. Hij legde ook een negatieve drugs- en alcoholtest af.  

Het slachtoffer is een Roemeense man van 48 uit Antwerpen. Hij werkte voor het signalisatiebedrijf NV Fero in Willebroek. Het parket stuurde een verkeersdeskundige en een wetsgeneesheer om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Bas De Wilde
Bas De Wilde

Meest gelezen