BELGA

Dader van zwaardmoord in Marke werkt mee aan reconstructie: "Het was emotioneel voor hem"

De dader van de zwaardmoord in Marke is ter plaatse geweest voor de reconstructie van de feiten. De man bracht zijn ex-vriendin begin december om het leven met een zwaard. Volgens de advocaat wist de man dat het belangrijk was om zijn verhaal te kunnen doen. 

In een huis in Marke is donderdagnamiddag een reconstructie gehouden van de zwaardmoord op een vrouw van 52. Begin december drong een man van 37 het huis van zijn ex-vriendin binnen met een zwaard. Op dat moment was ook haar kleindochter aanwezig. Het meisje van negen raakte gewond, maar kon op tijd vluchten. De vrouw stierf ter plaatse.

De man woonde officieel nog bij de vrouw, maar zij had ondertussen een nieuwe vriend. Dat kon hij niet verkroppen. De man verleent nu zijn volle medewerking aan de reconstructie. "Het was emotioneel voor hem", klinkt het bij zijn advocaat Thomas Vandemeulebroecke, "maar hij wist dat het belangrijk was om zijn verhaal te kunnen doen." Toch blijven na de reconstructie enkele details van de moord onduidelijk. 

Nieuwe relatie

De nieuwe vriend waar de vrouw op het moment van de feiten mee samen was, vond het emotioneel te zwaar om aanwezig te zijn bij de reconstructie. "Mijn cliënt had eerder al een relatie met het slachtoffer en die was zich in de periode voor de feiten net aan het herstellen. Hij was niet aanwezig op de reconstructie. Voor hem zou het emotioneel te zwaar zijn", zegt zijn advocaat Kris Vincke. 

Meest gelezen