Zo zagen de elfjes er tot nog toe uit
All rights reserved

Voortaan elfjes met verschillende huidskleuren in Efteling-attractie Droomvlucht

Naast witte elfen zijn er voortaan ook elfen met andere huidskleuren te vinden in de attractie Droomvlucht van het Nederlandse pretpark Efteling. Dat meldt woordvoerder Steven van Gils aan het Nederlandse Brabants Dagblad.

"Elf elfjes hebben een andere kleur gekregen, de rest is wit gebleven", zegt Van Gils. De beslissing om de huidskleuren te veranderen is niet zozeer het gevolg van klachten, vertelt de woordvoerder.

"Het kan een enkele keer benoemd zijn, maar we hebben geen aanhoudende klachten gehad. Het is echt een besluit van onszelf. Wij willen dat het een afspiegeling is van de samenleving en dat kinderen zich kunnen herkennen", vervolgt Van Gils.

Of er ook plannen zijn om andere attracties diverser te maken, is niet duidelijk. "Het is dat nu de Droomvlucht in verbouwing is en in dit geval hebben we besloten om elfjes meerdere kleuren te geven: wit, zwart en alles er tussenin."

Droomvlucht is een populaire attractie in het Nederlandse pretpark en ook veel andere zaken waren dringend aan vervanging toe. Zo wordt de verouderde verlichting vervangen door ledverlichting. Droomvlucht is sinds eind oktober gesloten voor onderhoud. Pas begin maart gaat de attractie opnieuw open.

In deze Facebookvideo zijn de werkzaamheden en de nieuwe elfen te zien:

Meest gelezen