foto VRT NWS - de voordeur van het pand in de Tentoonstellingslaan in Gent

Drugsgeweld nu ook in Gent? Parket onderzoekt link met Antwerpse zaken

Het parket van Antwerpen heeft het onderzoek naar een brandbom aan een schoonheidssalon in Gent overgenomen. Er wordt bekeken of er linken zijn met andere zaken. Vermoedelijk focust het onderzoek zich op het drugsmilieu, maar dat wil het parket niet bevestigen. 

De wijk rond de Tentoonstellingslaan in Gent werd eerder deze week 's nachts opgeschrikt door een luide knal en een lichtflits. Aan een schoonheidssalon was in de nacht van maandag op dinsdag een zelfgemaakte vuurwerkbom ontploft. Er vielen geen gewonden, de voordeur van het gebouw raakte beschadigd. Enkele studentes die boven het pand op kot zitten, kwamen er met de schrik vanaf. 

De werkwijze deed denken aan aanslagen in provincie Antwerpen. Daar ontploften deze maand al projectielen in Mechelen en Antwerpen (in Berchem, Hoboken, Wilrijk en op het Kiel). Ook daar waren onder meer schoonheidssalons het doelwit. 

"Onderzoek is overgedragen"

De politie en het parket Oost-Vlaanderen wilden een link tussen de Gentse en de andere feiten eerder niet bevestigen, maar het onderzoek wordt nu dus wel overgedragen naar Antwerpen. Dat doet vermoeden dat er toch meer aan de hand is. Het parket Antwerpen is karig met commentaar. "De zaak is samengevoegd met andere zaken, er wordt een mogelijke link onderzocht."

Ook link met vuurwerkbom in Rabot?

Begin deze maand ontplofte er in Gent al een eerste vuurwerkbom aan een kapperszaak in de Wondelgemstraat in de Rabotwijk. Dat onderzoek blijft voorlopig wel bij het parket Oost-Vlaanderen. "We zijn volop bezig, maar kunnen geen extra info geven", klinkt het. De stad vroeg de politie wel om de wijk nauwgezet in de gaten te houden en een 'scan' te maken om mogelijke nieuwe problemen op te sporen. 

Meest gelezen