De ooievaars in de tuin van Tina
Tina Noblesse

Grote groep ooievaars verblijft in tuin in Averbode: "Maak je maar één keer in je leven mee"

In de tuin van Tina Noblesse uit Averbode, een deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem, is een groep ooievaars neergestreken. De vogels zijn met zo'n 24 en verblijven in de bomen in de buurt van de Kleine Broekstraat. "Een bijzondere ervaring", getuigt Tina bij Radio2 in Vlaams-Brabant.

Een bijzondere verrassing voor Tina uit Averbode, want opeens doken er meer dan twintig ooievaars op in haar tuin. De dieren zitten al sinds woensdagavond in de bomen in de buurt van de Kleine Broekstraat. "En ze zitten er nog steeds", vertelt Tina. "Ik schrok wel! Het is een bijzondere ervaring. Dat maak je denk ik maar een keer in je leven mee."

Meteen foto's maken

"We wonen tegen Het Broek, een natuurgebied in Averbode. Dus ik ben het wel gewend om veel vogels te zien in de tuin", vertelt Tina. Maar de grote groep ooievaars was wel een verrassing: "Plots hoorde ik heel veel lawaai. We gingen meteen aan het keukenraam kijken. Het was een bijzonder gezicht: zoveel ooievaars heb ik nog nooit samen gezien." Schuchter zijn de dieren niet, vertelt ze: "Ik ben er naartoe gewandeld om foto's te nemen en de ooievaars vlogen niet weg."

Tina hoopt dat de ooievaars nog even zullen blijven. "Er werden onlangs broedpalen voor ooievaars geplaatst aan de Maagdentoren. Ik hoop dat ze naar daar trekken om een nest te maken."

Meest gelezen