Het gemeentepersoneel installeerde planken onder de dakrand van de kerk.
Dimitri Berlanger

"Zwaluwplanken" aan dakrand van kerk in Wolvertem: "Zodat vogels niet meer op grafzerken poepen"

Onder het dak van de kerk van Imde in deelgemeente Wolvertem bij Meise hangen nieuwe "zwaluwplanken". Die moeten voorkomen dat er nog vogelpoep op de onderliggende grafzerken valt.

Nieuwe planken onder de dakgoot van de kerk van Imde moeten voorkomen dat vogels nog op de grafzerken naast de kerk kunnen poepen. “In Meise zijn er een aantal plaatsen waar zwaluwen graag vertoeven", legt schepen van Begraafplaatsen Jonathan De Valck (N-VA) uit. "Aan de kerk van Imde zijn er bijvoorbeeld verschillende nesten onder de overhangende dakranden."

"Dat vinden we natuurlijk leuk, maar wat de vogels achterlaten op de grafzerken eronder is minder fijn voor de nabestaanden", zegt De Valck. "Om de twee met elkaar te verzoenen hebben onze gemeentearbeiders 'zwaluwplanken' geplaatst zodat de grafzerken onder de nesten netjes blijven.”

Dimitri Berlanger

Meest gelezen