Verdachte mannen bieden schilderwerken aan in Wemmel, politie waarschuwt: "Goedkoop is vaak dure koop"

In Wemmel gaan twee mannen van deur tot deur om schilderwerken aan te bieden, maar dit zijn vaak oplichters die er met een voorschot vandoor gaan. Ze verplaatsen zich in een witte bestelwagen met Britse nummerplaat. Wie de mannen ziet, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. 

In de Hendrik Consciencelaan in Wemmel gaan twee mannen van deur tot deur met het voorstel om de gevel te schilderen. Maar de politie waarschuwt. "We kennen dit fenomeen al, mannen in bestelwagens met nummerplaten uit Groot-Brittannië. Ze vragen een voorschot, vaak onterechte bedragen, en dan ziet de klant die mensen en zijn geld nooit meer terug", vertelt Fred Scrayen, woordvoerder van politiezone AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel). 

Bekend fenomeen

Zulke fenomenen zijn al langer bekend bij de politie. "We hebben dit al vaker meegemaakt, bijvoorbeeld met het verwijderen van mos. Alles lijkt dan goedkoop, maar door het gebruik van agressieve producten wordt er veel schade aangebracht. De mannen zijn dan spoorloos en dan sta je daar als klant", vertelt Scrayen. "Sla zo'n aanbod af, er zijn genoeg vakmannen in de regio. Goedkoop is vaak dure koop is ons motto."

Wie de mannen ziet, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op het nummer 02/452.50.05. 

Meest gelezen