Getty Images

Werkloos geweest door corona in 2022? Je verliest geen vakantiegeld of vakantiedagen

Wie vorig jaar een tijd werkloos was als gevolg van de coronacrisis, zal dit jaar geen vakantiegeld of vakantiedagen verliezen. Dat heeft minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) aangekondigd. Volgens de christelijke vakbond ACV was dat de voorbije jaren nooit een probleem, maar was er nu enige druk nodig om de periode van werkloosheid te laten meetellen voor de vakantie. 

Doordat die coronawerkloosheidsdagen in 2022 niet als gelijkgesteld golden voor het recht op vakantie, dreigden 300.000 tot 400.000 werknemers dit jaar vakantiegeld en vakantiedagen te verliezen. Maar die gelijkstelling komt er nu toch, kondigde de minister van Werk aan.

ACV zegt blij te zijn met het heldere antwoord, aldus Koen Meesters, nationaal secretaris van de christelijke vakbond. "We hopen nu dat daarmee alles definitief is geregeld voor arbeiders en bedienden."

Meest gelezen