Facebook Hanne Verbruggen

Loopster Hanne Verbruggen uit Herne verkoopt taarten om training voor Olympische marathon in Parijs te financieren

Atlete Hanne Verbruggen (29) uit Sint-Pieters-Kapelle zoekt sponsorgeld om haar voorbereiding op de Olympische marathon van 2024 in Parijs te financieren. Verbruggen neemt loopbaanonderbreking en moet dus op zoek naar een alternatief inkomen. Daarvoor lanceert ze nu een taartenverkoop.

Afgelopen weekend plaatste Verbruggen zich op de marathon van Sevilla voor de Olympische marathon van volgend jaar in Parijs. Om zich optimaal voor te bereiden geeft Verbruggen haar job in het onderwijs tijdelijk op. Maar als gevolg van die loopbaanonderbreking moet ze nu op zoek naar een alternatief inkomen. 

"Trainen als een echte prof blijft een droom", schrijft Verbruggen op haar Facebookpagina. "Met een job in het onderwijs is het niet evident om volledig uitgerust aan de start van een belangrijke wedstrijd te staan. Een tijdelijke loopbaanonderbreking zal er voor moeten zorgen dat ik meer kan rusten en betere trainingen kan afwerken."

Financiële consequenties

"Uiteraard zorgt dit ervoor dat ik niet kan rekenen op financiële steun van het onderwijs/de overheid. Bovendien heb ik met mijn verworven A3-statuut als topsporter ook geen inkomsten. Terwijl de kosten voor stages en sportmateriaal hoog oplopen. Financiële steun van buitenaf is dus meer dan welkom", aldus Verbruggen. Daarom start ze nu met een taartenverkoop. 

Verbruggen verkocht twee jaar geleden ook al taarten, toen om haar voorbereiding van de Olympische marathon van Tokio te bekostigen. "Dat was toen een groot succes. Ik hoop dat het nu ook lukt. Het zijn lekkere mattentaarten, rijsttaarten en confituurtaarten. Voor elk wat wils", lacht Verbruggen. 

Meest gelezen