Gerecht onderzoekt schietincident in Oostende

Het parket van West-Vlaanderen onderzoekt een schietpartij afgelopen nacht in Oostende. De bewoner van een appartement in de Toekomststraat zou er in het been geschoten zijn. 

Veel details over het schietincident in Oostende wil het gerecht voorlopig nog niet kwijt. Wel bevestigt het parket dat er afgelopen nacht een schietpartij is geweest in de Toekomststraat in Oostende. Maar wat er precies is gebeurd, en waarom, is nog niet duidelijk. In het belang van het onderzoek, wil het parket voorlopig niet meer details geven. 

Het incident gebeurde in een appartement op de tweede verdieping. Volgens onze bronnen, zou de bewoner er in het been geschoten zijn. Maar waarom, is nog niet duidelijk. De man moet geopereerd worden, maar zou niet in levensgevaar zijn.   

Een groot deel van de voormiddag was de Toekomststraat in Oostende afgesloten door de politie. Het labo van de Federale Gerechtelijke Politie kwam ter plaatse om er een sporenonderzoek uit te voeren. 

Een van de buren hoorde de voorbije nacht heel veel lawaai in het bewuste appartement. "Er is wel dikwijls lawaai", zegt een van de buren. "Maar vannacht ging het er wild aan toe. Een feestje zou ik het niet noemen, maar dat er bezoek was, dat was duidelijk. Een schot? Dat heb ik alleszins niet gehoord. De man die in het appartement woont is tegen mij altijd heel vriendelijk."

Volgens getuigen werd de straat omstreeks 7 uur vanmorgen afgesloten door de politie. "We zagen vooral heel veel beweging en heel veel zwaailichten", klinkt het. "We zagen ook een ambulance en een MUG staan. Daarna werd iemand weggebracht en zagen we heel veel beweging in en rond het gebouw."

Meest gelezen