Politiezone Rivierenland

Mechelse politie voorkomt mogelijk nieuwe aanslag binnen drugsmilieu 

Politiezone Rivierenland heeft mogelijk een nieuwe aanslag gelinkt aan het drugsmilieu, voorkomen. In de nacht van donderdag op vrijdag werd een verdacht voertuig met Nederlandse nummerplaat onderschept. In het voertuig werden een bivakmuts, jerrycan, spuitbussen met verf en spandoeken gevonden. Twee Nederlandse inzittenden van 19 en 20 zijn aangehouden. 

Het verhoogd toezicht van PZ Rivierenland, dat er kwam naar aanleiding van eerdere aanslagen in Mechelen, lijkt vruchten af te werpen. In de nacht van 23 op 24 februari konden agenten twee Nederlanders onderscheppen aan de Battelsesteentweg. Zij waren in het bezit van een bivakmuts, een jerrycan, spuitbussen met verf, verschillende GSM's, alsook enkele spandoeken met opschrift. 

Dat alles doet het parket sterk vermoeden dat een geplande aanslag lijkt te zijn vermeden. Twee Nederlanders van 19 en 20 werden aangehouden omdat hun verdacht voertuig met Nederlandse nummerplaat de aandacht trok. Het duo wordt verdacht van lid te zijn van een criminele organisatie. Beide individuen zijn aangehouden en verschijnen dinsdag voor de raadkamer. 

Meest gelezen