Het stadspark Buttes-Chaumont was enkele dagen lang afgesloten voor het publiek.
AFP or licensors

Echtgenoot bekent moord op vrouw van wie lichaamsdelen zijn teruggevonden in stadspark in Parijs

De man van de vrouw van wie enkele weken geleden de in stukken gesneden lichaamsdelen werden teruggevonden in een stadspark in Parijs, heeft bekend dat hij zijn vrouw vermoord heeft. Hij is in staat van beschuldiging gesteld voor moord op zijn partner en zit in voorlopige hechtenis. 

Begin vorige week werden in het populaire stadspark Buttes-Chaumont in Parijs verschillende lichaamsdelen van een vrouw teruggevonden. Eerst ging het om het bekken van de vrouw, een dag later werden nog meer lichaamsdelen gevonden, waaronder een hoofd.

De gerechtelijke politie van Parijs was onmiddellijk met een moordonderzoek gestart. Het bleek te gaan om een 46-jarige vrouw uit Seine-Saint-Denis, een departement ten noordoosten van Parijs. Ze was op 6 februari, een week voor de eerste vondst, door haar echtgenoot als vermist opgegeven.

Haar man heeft nu bekend zelf achter de moord op zijn vrouw te zitten. Dat melden verschillende Franse media op basis van bronnen binnen het onderzoek. De man had al op 31 januari op zijn sociale media berichten over haar verdwijning geplaatst, maar stapte pas op 6 februari naar de politie. De man is in staat van beschuldiging gesteld voor moord op zijn partner en in voorlopige hechtenis geplaatst. Over zijn motief is nog niets bekend. Zijn advocate maakte duidelijk dat haar cliënt betwist dat hij zijn echtgenote wou doden. 

Buttes-Chaumont, waar de lichaamsdelen van de vrouw werden gevonden, is een populair stadspark in het 19e arrondissement van Parijs, in het noordoosten van de stad. Het is 25 hectare groot, aangelegd op oude gipsgroeven en erg populair bij wandelaars en joggers. Nadat medewerkers van de groendienst de eerste lichaamsdelen hadden gevonden, werd het park enkele dagen volledig afgesloten voor het publiek.

AFP or licensors

Meest gelezen