Zware brand in tuincentrum in Sint-Pieters-Leeuw

In tuincentrum Groendekor aan de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw, heeft een zware brand gewoed. De brand richtte vooral schade aan in de afdeling met snijbloemen en decoratie, en ook de burelen raakten beschadigd. Er vielen geen gewonden.

In de nacht van zaterdag op zondag brak er brand uit bij tuincentrum Groendekor, aan de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. Het was een zware brand, met veel schade aan het gebouw. Vooral de afdeling met snijbloemen en decoratie is getroffen, maar ook de burelen van het gebouw raakten zwaar beschadigd. In de rest van de winkel is er rookschade.

De brandweer kwam ter plaatse na een melding via een branddetector in de winkel. Tijdens het blussen werd de Bergensesteenweg in beide richtingen afgesloten. De brandweer kon vermijden dat het vuur zich verspreidde naar de afdeling met kunstmest en gasflessen. Bij de aankomst van de brandweer bleek dat de vlammen al uit het gebouw sloegen, het vuur woedde rond een elektriciteitscabine in de winkel. De oorzaak van de brand is onduidelijk.

Meest gelezen